Политика за поверителност

Политика за защита на личните данни на физически лица – крайни потребители


Поверителността на данните е от особена важност за нас.


Стремим се уеб страницата ни да е удобна и да съдържа възможно най-много информация, която би могла да ви интересува. Грижим се и за сигурното ѝ 


ползване, за да можете да сте спокойни, че личните ви данни и права са защитени.


 


I. ВЪВЕДЕНИЕ

Извършвайки дейността си, “Бейби Трейд” ЕООД (bebe-best.com), ЕИК 203908377, със седалище и адрес на управление: София, гр.Банкя, ул.Китката №2, 


Област София (столица), обработва информация, между която и такава, представляваща лични данни.


Тази интернет страница www.bebe-best.com се притежава от “Бейби Трейд” ЕООД  и се управлява от Дружеството в съответствие с разпоредбите на Закона 


за защита на личните данни и свързаната правна уредба включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”). 


Настоящата Политика има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни в качеството си на администратор, както и за 


Вашите права. bebe-best.com се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на интернет страницата си. 


Защитата на личните данни е от изключителна важност за bebe-best.com. НИе категорично не продаваме Вашите данни на други дружества или лица. Ако 


предоставяме Вашите данни на трети лица, то това са наши изпълнители, които обработват информацията от наше име, следвайки инструкциите ни и 


прилагайки нашия стандарт за защита на личните Ви данни. Ние от bebe-best.com се стреми да бъде максимално ясни, конкретни и прозрачни в 


информацията относно обработването на личните Ви данни, която Ви предоставяме.


II. КАКВО СА ЛИЧНИ ДАННИ?

Лични данни са всяка информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице (като електронен адрес, имена, възраст, 


дата на раждане, телефон и други).


III. СЪБИРАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ.

bebe-best.com събира, използва, съхранява и обработва личните Ви данни, които са нужни на Дружеството за изпълнение на предоставяне на услугите и 


стоките на bebe-best.com. Предоставянето на тези данни е напълно доброволно. Данните Ви служат за управление на Вашия профил в интернет страницата 


ни на адрес www.bebe-best.com и управление на Вашите покупки. Също така могат да бъдат употребявани за статистически цели, които са свързани с 


подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности на bebe-best.com. 


По-долу са изброени примери за видовете лична информация, които bebe-best.com може да събира, както и за начините, по които можем да я използваме. 


Подробна информация за различните видове данни, които се събират, ще намерите, когато използвате съответната услуга на bebe-best.com и 


предоставяте информация на Дружеството.


Всеки път, когато потребител отвори нашата уеб страница и различните менюта в нея, ние получаваме информация под формата на информационен протокол 


със следното съдържание:


- уеб страницата, която ви е препратила към нас;


- IP-адрес;


- дата и продължителност на достъпа;


- запитването на потребителя;


- количеството на прехвърлените данни;


- информация за браузъра и операционната система, които ползвате;


- гео локация.


IV. КАКВА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ СЪБИРАМЕ?


- За създаване на профил в онлайн магазина, за управление на достъпа и идентифициране на профила Ви: две имена и e-mail адрес;


- За поръчки и/или договори да доставка на стоки: две имена, e-mail адрес, телефон за контакт, държава, пол, адрес за доставка на поръчаните 


стоки;


- При запитване във формата за контакт - име, e-mail адрес, телефон за контакт;


- За издаване на фактура и обработването й – имената Ви, адрес за фактура, адрес на доставка, електронен адрес, използвано средство за плащане, 


сума на плащането и продукт/и, дата на покупката. Възможно е изискване и на лични данни, които са задължителни, съгласно нормативната уредба;

 


V. ЗА КАКВИ ЦЕЛИ И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ?

Основните дейности, цели и основания, които са свързани с обработване на личните данни за bebe-best.com са:


- Дейности по управление на електронния ни магазин;


- Данни за целите на изпълнение на направена поръчка от електронния магазин на bebe-best.com на основание сключването на договор;


- Осчетоводяване и фактуриране на покупките и електронния магазин на основание законовото ни задължение за това;


- Дейности по управление на Вашия профил на интернет страницата ни;


- Данни, свързани с управление на достъпа Ви (идентификация), на основание Вашето дадено съгласие.


Личната информация, която събираме, ни позволява да Ви държим в течение относно най-новите ни продукти и предстоящи събития. Тя ни помага и да 


подобрим услугите, съдържанието и рекламата ни. 


Използваме лична информация, защото тя ни помага в разработването, доставката и усъвършенстването на продуктите, услугите, съдържанието и 


рекламата ни.


Ако участвате в събития, конкурс или промоция, е възможно да използваме предоставената от Вас информация, за да администрираме тези програми.


В допълнение, Вашите данни се обработват от bebe-best.com и за целите на:


- Установяване на аномалии, рекламации, свързани с продукти на bebe-best.com, на основание легитимния интерес;


- Запитвания, отправени към нас, свързани с продукти, на основание съгласието Ви;


VI.COOKIES И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ.

VI.I. УПОТРЕБА НА БИСКВИТКИ (COOKIES)


За да направим посещенията ви на страницата на bebe-best.com възможно най-функционални, използваме т.нар. „бисквитки“.


Cookies или „бисквитки“ са малки текстови файлове, които се запаметяват на вашия твърд диск.


Бисквитките (Cookies) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашия интернет браузър (данни за използван език, време на връзка, 


посетени интернет страници) или твърд диск при посещение на сайта. Написаното по-долу има за цел да Ви даде  необходимата и изчерпателна 


информация за бисквитките, които bebe-best.com използва на интернет страницата си. Обръщаме внимание на факта, че ако споделяте използването на 


Вашето устройство с други лица е възможно да се промени и персонализирания характер на действие на бисквитките.


VI.II. КАКВИ СА ТИПОВЕТЕ БИСКВИТКИ, КОИТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ОТ bebe-best.com?


Интернет страницата използва бисквитки за да улесни навигацията Ви. Следните бисквитки се използват:


- Бисквитки, необходими за функциониране на Вашето търсене, които Ви дават възможност да използвате основните функционалности като управление на 


„пазарна кошница“ и поддържат възможна идентификация Ви през цялото търсене;


- Персонализиращи бисквитки, които Ви дават възможност да посещавате интернет страниците по персонализиран начин според предишните Ви посещения, 


покупки и др. Позволяват Ви да намерите по-бързо офертите, които най-много Ви подхождат;


- Рекламни бисквитки, които Ви позволяват да получавате оферти от bebe-best.com  на интернет страници на външни партньори


Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се 


възползвате от тези функции, моля обърнете се към производителя на Вашия интернет браузър.


bebe-best.com не носи отговорност, ако интернет браузъра, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или 


изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им, 


е възможно да се наруши функционирането на сайта.


VII. СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Twitter и други такива, предвижда отделна регистрация и приемане на общите 


условия на тези сайтове. bebe-best.com не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия и в тази връзка е 


необходимо да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.


VII.I. Facebook


Това онлайн приложение използва Social Plugins („Plugins“) на социалната мрежа  facebook.com , която се поддържа от Facebook Inc., 1601 S. 


California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. („Facebook“).


Plugins се разпознават по логата на Facebook (бяло „f“ на син фон или „вдигнат нагоре палец“) или биват  отличени с „Facebook Social Plugin”.


Когато влезете в дадена уеб страница, вашият браузър веднага ще направи директна връзка със сървърите на Facebook. Съдържанието на този Plugin ще 


бъде предадено директно от Facebook към вашия браузър, който ще го свърже с интернет страницата. “Бейби Трейд” ЕООД не може да влияе на 


количеството данни, които Facebook събира с помощта на тези Plugins. Затова чрез следния линк ние ви информираме само за това, което ни е известно 


http://www.facebook.com/help/?faq=17512 .


Чрез свързването с тези Plugins Facebook получава информация, че съответната наша интернет страница или платформа е била посетена. Ако сте се 


логнали във Facebook, Facebook може да причисли това посещение към вашия профил. Ако си взаимодействате с тези  Plugins, напр. натиснете бутона 


„Харесвам“ или напишете коментар, съответната информация веднага ще бъде прехвърлена от вашия браузър към Facebook и ще бъде запаметена там. Ако 


не сте регистриран във Facebook, пак има възможност Facebook да разбере вашия IP адрес и да го запамети.


Тези Plugins на Facebook могат да бъдат прикрепени от операторите на сайтове върху собствените интернет страници или платформи. С едно кликване 


върху тези Plugins регистрираните във Facebook потребители могат автоматично да оставят съобщение в техния Facebook профил, че харесват 


информацията от линковете на оператора на сайта. Свързаният с Facebook Plugin „си комуникира“ текущо с Facebook и при посещение на интернет 


страницата изпраща данните на Facebook – дори и ако потребителят не е кликнал на Plugins.


Чрез така наречената iFrame-връзка браузърът зарежда освен стартираната страница и една допълнителна по-малка „страница в страницата“, която 


съдържа съответния Plugin. В случай на Plugin принадлежащ на Facebook тази iFrame-връзка или изходният текст изхожда напълно от Facebook и не може 


да бъде контролиран или обработван от “Бейби Трейд” ЕООД.


Ако браузърът по-късно отново се свърже със сървъра на социалната мрежа, „бисквитката“ се прехвърля и може да спомогне за създаването на профил. 


При потребители, които се регистрират в последствие, също е възможна връзка с информацията, съдържаща се в „бисквитката“.


Ако потребителят е логнат в текущата сесия във Facebook, се предава информация както за страницата, така и за „бисквитката“ – при това е възможно 


тази информация за идентификация на сесията да бъде причислена към съответния акаунт.


На нас не ни е известен обхватът на данните и целите, за които те се събират, както и как се използват от Facebook. Относно информация за вашите 


права и възможности за настройка за защита на вашите лични данни, молим да се обърнете към Facebook Inc. или да следвате инструкциите за защита на 


личните данни на Facebook  тук .


С Add-ons можете да блокирате Facebook-Social-Plugins за вашия браузър, като използвате например „Facebook Blocker“.


VII.II. Google Analytics:



Този уебсайт използва Google Analytics („Гугъл Аналитикс“), услуга за уеб анализ, предлагана от Google, Inc ("Google"). Google Analytics използва 


т.нар. cookies („бисквитки“), представляващи текстови файлове, запаметени на вашия компютър, за да направи възможен анализа на използването на 


сайта от потребителите. Информацията за използването на този сайт, придобита посредством бисквитки, обикновено бива предавана и съхранявана от 


Google на сървъри в САЩ. На този сайт е активирано IP обезличаване, поради което Google ще заличи частично IP адреса на потребител в държавите-


членки на Европейския съюз, както и в другите страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи 


пълният IP адрес се изпраща и заличава частично на сървъри в САЩ. По възлагане на оператора на този уебсайт Google ще използва тази информация, за 


да оцени използването на сайта, за съставяне на отчети за уеб-активности и предоставяне на оператора на сайта на други услуги, свързани с 


използването на сайта и използването на интернет към сайта. Google няма да свързва IP адреса, изпратен от вашия браузър чрез Google Analytics, с 


други данни, съхранявани от Google.

Можете да предотвратите записа на бисквитки чрез съответните настройки на вашия браузър. Обръщаме ви внимание, че ако направите това, е възможно 


да не можете да използвате всички функции на този сайт.

Освен това можете да предотвратите събирането на данните, извличани чрез бисквитките и свързани с използването на сайта от вас (включително и IP 


адрес) от Google, както и обработката на тези данни от Гугъл, като изтеглите и инсталирате намиращия се на следния интернет адрес браузър-плъгин:  


https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en . Моля да имате предвид, че използването на браузър-плъгина е ограничено до съответния браузър и 


съответния компютър и след инсталирането му не е възможно да бъде изтрит, с цел запазване на деактивацията на Google Analytics. Декларацията за 


поверителност на Гугъл може да намерите на  http://www.google.com/intl/bg/policies/privacy/ .

Можете да изключите събирането на данни от Google Analytics и като кликнете на следния  линк . На компютъра ви ще бъде създадено Opt-Out-Cookie 


(бисквитка за отказ), което предотвратява бъдещето събиране на данните ви, когато посетите този сайт.


VII.III. Google AdWords

Този уеб сайт използва Google AdWords, услуга за ремаркетинг и поведенческо насочване предоставена от Google. С тази услуга рекламната дейност на 


www.bebe-best.com се свързва с рекламната мрежа Adwords посредством „бисквитки“ (вижте информация за бисквитките тук). “Бейби Трейд” ЕООД не 


идентифицира и не събира данни за потребителите посредством Google AdWords. Можете да се откажете от показване на реклама чрез Google AdWords  тук 


.


 


VIII. РАЗКРИВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ.

Възможно е да се наложи – по закон, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на обществени и правителствени органи в или 


извън Вашата страна на местоживеене – bebe-best.com да разкрие личната Ви информация. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, 


че са за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или 


уместно.


Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че такова разкриване е обосновано необходимо за прилагането на нашите правила и 


условия, или за да защитим своите дейности или други потребители. Освен това, в случай на реорганизация, сливане или продажба е възможно да 


прехвърлим всякаква и цялата събрана лична информация на съответната трета страна.


IX. ТРАНСФЕР В ТРЕТИ СТРАНИ.

bebe-best.com не прехвърля данните Ви в трети страни извън ЕС като правило.


X. ЗАЩИТА НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ.

bebe-best.com взима предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, 


кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.


Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да 


бъде четена, събирана или използвана от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите в тези случаи.


Всички служители на bebe-best.com са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, както и да спазват приложимите организационни и 


технически мерки за защитата й. Достъпът на служители на bebe-best.com до Вашите данни е ограничен до степента, необходима за извършване на 


техните задължения.


За случаите, в които bebe-best.com споделя информация за Вас с трети лица – доставчици на bebe-best.com, Дружеството има механизми, с които 


гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това. 


XI. СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ.

Ще задържим личната Ви информация за период, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата „Политика за защита на личните данни“, 


освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за 


съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно.


XII. ВАШИТЕ ПРАВА ВЪВ ВРЪЗКА С ДАННИТЕ ВИ.

Ако сте предоставили Ваши лични данни на bebe-best.com, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:


- да проверите точността, пълнотата и актуалността на информацията Ви за контакт, като влезете във Вашия профил в интернет страницата на bebe-


best.com;

- право на достъп до личните Ви данни, обработвани от bebe-best.com;


- право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни;

- право на преносимост на данните в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат;


- правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;

- право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации и др.;


- право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните.


Ако искате да упражните правата си или да изявите отказ от получаване на електронния бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете 


с нас чрез попълване на Формата за искане от Физическо лице  тук  и след като попълните, да изпратите на email:


bebe-best.com@gmail.com 


Можем да откажем да обработваме заявки, които се повтарят неоснователно, изискват несъразмерни технически усилия, застрашават поверителността на 


други потребители, заявки, които са крайно непрактични или до които по закон, не се изисква достъп.


Упражняването на Вашите права, когато те не са повтарящи се и неоснователни, не е обвързано със заплащане на такса.


XIII. ДЕЦА.

Не събираме лична информация от деца на възраст под 16 години. Ако научим, че сме събрали лична информация на дете на възраст под 16 години, ще 


предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца открият, че деца под тяхното 


настойничество са дали данните си на bebe-best.com, свържете се с нас и ние ще изтрием информацията в най-кратък срок.


XIV. ВАЛИДНОСТ И АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ПОЛИТИКАТА.

Възможно е периодично да актуализираме своята „Политика за защита на личните данни“. При промяна в настоящата политика, на уеб сайта ни ще бъде 


публикувано съобщение, както и актуализираната „Политика за защита на личните данни“.


XV. Данни за контакт.

Ако желаете да ни зададете въпроси, свързани с настоящата политика или защитата на личните данни на bebe-best.com, моля свържете се с нас на 


адрес:  bebe-best.com@gmail.com